SİNOP / BOYABAT - Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi

03683152004
Camikebir Mah. Ortaokul Sokak No10 Boyabat / SİNOP
Vizyon
Bilgi ve iletişim çağının gerekli kazanımlarını sağlayarak ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat vb. alanlarda yetkin, kültürel zenginliklerimize ait mirasımızı özümseyip hayatın içerisine yerleştirebilen, dini ve ahlaki meziyetleri ile topluma faydalı olup niteliksel bir yapıda sürdürülebilir gelişmişliği sağlayarak dünyevi ve uhrevi olgunluğu sağlayarak yüksek öğrenime hazırlamak.
Misyon
Türk-İslam değer ve kültürü çerçevesinde bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, sosyal çevrede iş ve ilişkilerde uygun iletişimi kurabilen, hiç bir kimseyi kimseden ne üstün ne de hor gören, doğal çevreyi koruyup tahrip edilmesine mani olup imar etmesinde örnek olan, sosyal ve çevresel her türlü durumda sorun değil çözüm üreten, farklılıkları, doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek.
.
Öğretim Şekli :NORMAL